Anasayfa O Hep Haklı Çıktı Çoğu Gitti Azı Kaldı Sedat Peker’in Açıklamaları: MAFYA İÇİ HESAPLAŞMA MIYDI; YOKSA İKTİDARLA SUÇ ORTAKLIĞI MIYDI?

Sedat Peker’in Açıklamaları: MAFYA İÇİ HESAPLAŞMA MIYDI; YOKSA İKTİDARLA SUÇ ORTAKLIĞI MIYDI?

Yazar: yonetici
0 Yorum 567 Görüntüleyen

Sedat Peker’in Açıklamaları:

MAFYA İÇİ HESAPLAŞMA MIYDI;

YOKSA

İKTİDARLA SUÇ ORTAKLIĞI MIYDI?

        

Şimdi suç örgütü lideri olarak tanıtılan, ama bir zamanlar AKP iktidarınca kendisine koruma sağlanan Sedat Peker, yayınladığı üçüncü videoda; eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran’ı karakolda darp ettirdiğini açıklamıştı. Peker, Berat Bey’in abisi Serhat Albayrak’a seslenip, “Cumhurbaşkanımızın eşine, senin yengene küfür etti diye ben Milletvekilinin, devletin karakolunda kemiklerini kırdırdım, yetmedi mahkemeye çıkarken biraz daha kırdırdım, peki siz ne yaptınız? Eşimin çamaşırlarını erkek polise arattınız.” ifadelerini kullanmıştı.

Hakkında “organize suç örgütü yöneticisi ve üyesi olmak” suçlamasıyla soruşturma yürütülen Sedat Peker, “Derin devletçiler, Pelikancılar; bir tripoda, bir kameraya yenileceksiniz” başlığı ile bir video yayınlamıştı. Hatırlanırsa eski AKP Milletvekili Feyzi İşbaşaran, 2014 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ailesine hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı. İşbaşaran, bulunduğu karakolun önünde ve adliyeye sevk edildiği sırada onlarca kişinin protestosuna maruz kalmıştı. İşbaşaran, adliyeye sevk edilirken kalabalık bir grup, polis aracını yumurta yağmuruna tutmuşlardı. İşbaşaran, adliye girişinde iki kişinin yumruklu saldırısına uğramıştı. Ayrıca Sedat Peker’in avukatı İsmail Barbaros Aslan’ın da Feyzi İşbaşaran’ı karakolda darp ettiği söylentileri çıkmış, o dönem bu iddialar Peker tarafından yalanlanmıştı.

Eski MİT Müsteşar Yardımcısı Cevat Öneş, Peker’in açıklamaları hakkında, “Susurluk’u da aşan bir durum söz konusu” yorumunda bulunmuşlardı.

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla kırmızı bültenle aranan Sedat Peker’in, Mehmet Ağar ve oğlu Tolga Ağar üzerinden ortaya attığı iddialarla ilgili yargıdan henüz bir ses çıkmamıştı. Bu iddiaların araştırılmasına ilişkin herhangi bir inceleme veya soruşturma da açılmamıştı. 15 Temmuz’dan sonra toplumun muhalif kesimlerini “hedef gösterdiği” üç davada beraat, bir soruşturmada ise takipsizlik alan Peker’in, adli sicil kaydının da “temiz” olduğu ortaya çıkmıştı.

Yeni bir Mafya-Devlet-Siyaset ilişkisi tekrar mı ortaya çıkmıştı?

Cevat Öneş’e göre, Susurluk dönemindeki yapıyı bile aşan bir sorun ortaya çıkmış durumdaydı. Sedat Peker’in bu konuşma olayı; hukuk sisteminin zayıfladığı, devlet kurumsal yapılarının çözülmeye başladığı ve siyasetin içinde belirli şahıs ve grupların mafyatik insanlarla olan ilişkilerinin yoğunlaştığı bir süreçte yeniden bir ortaya çıkış olarak algılanmalıdır. Burada suç örgütleri arası veya belirli bir gruplar arasındaki bir alana hâkimiyet kurma ve karşılıklı birbirlerini tasfiye olayının da etkisi vardır. Bu durum tamamen tarafsız ve bağımsız yargı sisteminin ortadan kalktığı, güvenlik sisteminde zafiyetlerinin başladığı ve maalesef siyasette bu grupları kullanma ihtimalinin de ortaya çıktığı dönemlere hastır.

“Çakıcı ve Mehmet Ağar ekibinin yeniden alan hâkimiyeti kazanması, yeniden Susurluk dönemine geçildiğini mi gösteriyor?” sorusu üzerine ise; “Susurluk dönemindeki yapıyı bile aşan bir durumun ortaya çıktığını düşünüyorum. Susurluk döneminde devlet içindeki kirlenmiş yapılar olduğu kadar, bunları temizlemek isteyen kurumsal yapılar da vardı. Ama devlet içinde gene siyasi bağlantıları olan bu tip örgütsel yapılar ortaya çıkmıştı. Bugün böylesine yapılarla ilişkilerin siyasetçiler tarafından sergilendiği bir dönemi de yaşıyoruz. Siyasetin açıkça Peker ve Çakıcı grubuyla olan ilişkileri ortada. Böylesi yapılar için af yasası bile çıkarıldı. Onun için Susurluk dönemini aşan bir durum söz konusudur. Erdoğan iktidarının çürümekte olduğunu açıkça görüyoruz. Bunun telaşının AKP üzerinde olduğunu da değerlendirebiliyoruz. Ama buna rağmen özellikle siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın olduğu bir ortamda, hukuk sisteminden uzaklaşılan bir ortamda, bu tip yapılarla ilişkilerin geliştiğini de görebiliyoruz.”

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi