Kuveyt Basını: ERBAKAN; Çağdaş İslami Hareketin Kurucusu!
54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatına geniş yer veren Kuveyt’te yayınlanan El Muctema dergisi, merhum Milli Görüş liderinin mücadelesini aktarmış.
Kuveyt’te yayınlanan El Muctema dergisi, merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Erbakan’ın yaşamına geniş yer ayırdı. Saad Abdulmecid imzasıyla kaleme alınan analizde ” Türkiye çağdaş İslami hareketin kurucusu, tek başına bir millet olan Erbakan’ı uğurlarken…” başlık kullanılmış. 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın hayatına geniş yer veren dergi, merhum Milli Görüş liderinin mücadelesini aktarmış.
“Türkiye çağdaş İslami hareketin kurucusu, tek başına bir millet olan Erbakan’ı uğurlarken” başlıklı makalede, Necmettin Erbakan’ın hükümette görev aldığı 1970’li yıllarda Türkiye’nin Arap ve İslam Dünyasına açılım başlatmasını sağladığını hatırlatan Saad Abdulmecid, Kıbrıslı Rumların planladığı soykırımdan Müslüman Türkleri korumak için adaya müdahale kararı aldırdığını aktardı.
Tükenmek bilmeyen enerji
Makalesinde 1980 darbesinde hapse atılan Erbakan’ın 1987’de Refah Partisi’nin başına geçtiğini ve Türkiye’yi NATO’nun peşinden kurtarmak için mücadele ettiğini belirten Abdulmecid, ” Mücadelesini 1996 yılında kendi başbakanlığında Doğruyol Partisi’yle kurduğu koalisyon hükümetinde de sürdürdü. Bir yıl devam eden hükümeti döneminde, İslam Birliği’ni gerçekleştirmeye dönük adım olarak D-8’leri kurmayı başardı. Amerikan dolarının hegemonyasından kurtulmak için İslam Ortak Pazarı’nın kurulması ve İslam Dinarı basılması çağrısında bulundu” diye yazdı.’
Amerikan destekli askerlerin aleni ve gizli baskı ve tehditlerine maruz kalan Erbakan’ın ülkesinde darbelerin tekrarlanmasını ve İslami hareketlerin liderlerinin tutuklanmasını önlemek için, 1997’de başbakanlıktan istifa ettiğini yazan Abdulmecid; Refah Partisi’nin Anayasa Mahkemesi’nce kapatıldığını ve Erbakan’ın siyaset yapmasının yasaklanarak, büyük siyasi baskılara maruz bırakıldığını hatırlattı. Erbakan’ın Siyasi yasağın kalkmasının ardından 2010 yılında İslami geleneğe sahip Saadet Partisi’nin lideri seçildiğini anlatan Abdülmecid, vefatından önce 2011 yılında yapılacak olan parlamento seçimlerine hazırlandığı bilgisini aktardı. Erbakan’ın kendisi için Ankara’da devlet töreni istemediğini de hatırlatan Abdülmecid, naaşının İstanbul’daki Fatih Camii’nden kaldırılmasını vasiyet ettiğini yazdı.
Israrlı siyasetçi
Erbakan’ın lider, düşünür ve ısrarlı bir siyasetçi olduğunun altını çizen Abdülmecid makalesinde şu bilgi ve görüşlere yer verdi: Yarım asır boyunca hep emperyalizmi eleştirmek ve IMF ile Dünya Bankası politikalarını tenkit etmek için çalıştı. Sürekli siyonist devletin uygulamalarını eleştirir, Türkiye Hükümeti’nin Başbakanı olduğu 1996 yılında siyonistlerle anlaşmaya yanaşmazdı. İsrail ile 1995 yılında imzalanan askeri ve güvenlik işbirliği anlaşmalarını dondurdu. Filistin davasına güçlü bir şekilde destek verdi. Erbakan (Allah rahmet eylesin) Batı emperyalizminin tahakkümüne karşı dava ve mücadelesinde, Arap ve İslam devletlerine destek oldu; İslam devletlerine dayatılan esaret ve bağlılık politikalarını reddetti. Türkiye’nin NATO’dan çıkmasını temenni ederdi. 1937’de müzeye dönüştürülen Ayasofya Camii’nin yeniden ibadete açılmasını istedi.
MİLLİ ÇÖZÜM MAKALELERİ İÇİN TIKLAYINIZ…