KALEKOL HAZIRLIĞI VE HAİNLERİN HAZIMSIZLIĞI
“Kalekol” denilen mükemmel ve muhteşem yapılar, sanıldığı gibi sadece PKK’ya karşı değil; ABD, AB ve İsrail’in, ya NATO eliyle doğrudan veya İŞİD, PYD, ÖSO gibi taşeron örgütlerle dolaylı olarak, Türkiye’mize yönelik muhtemel saldırılarını püskürtmek ve orijinal hücum taktiklerini denemek üzere tasarlanmıştır. Tarihteki muhkem kalelerin çağdaş fonksiyonlarını icra edecek ve özellikle anarşik olaylara, isyan kalkışmalarına ve gerilla savaşlarına karşı savunma ve saldırı merkezliği yürütecek olan bu “Kalekol”lar hem PKK’nın hem de arkasındaki hıyanet odaklarının uykularını kaçırmakta, bu nedenle yapımları engellenmeye çalışılmaktadır.
Evet; Kalekol, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde bulunan karakollara alternatif, ultra güvenlikli ve yapımı kolay yeni karakol inşaatlarıdır. Kalekol’larda bulunan 80 santim kalınlığındaki dış duvarlar, havan ve roket saldırılarına karşı güçlendirilmiş malzemeyle yapılmaktadır. Çatısı havan toplarına karşı dayanıklı şekilde kurulmakta ve dış kapıların tamamı çelik olan binaların pencereleri de kurşungeçirmez camla kaplanmaktadır. Karakolun dışı da üç aşamalı özel betonarme duvarlarla çevrili bulunmaktadır. Bu çerçevede yatakhane ve yemekhane gibi askerlerin toplu olarak bulunacağı bölümler karakolun tam ortasında kurulmaktadır. Depolarda da en az bir hafta yetecek kadar yiyecek-içecek ve cephane yığılmaktadır. Kalekol çevresinin emniyeti ise Aselsan’da görev alan Türk mühendisler tarafından geliştirilen ‘İzci’ adı verilen uzaktan kumandalı robot araçlarla sağlanmaktadır. 8 kilometreyi rahatlıkla görebilen elektronik ateşleme sistemli termal kameralar 7 gün 24 saat çalışır durumdadır. Milli Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından yakından takip edilen, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 157, Milli Savunma Bakanlığı’nın 86 Kalekol ihalesi yapılmıştır. 31 Aralık 2012 tarihi itibari ile 149 tanesi tamamlanmıştır.
Kalekol’ların Özellikleri
Camlar kurşun geçirmemektedir:
Tüm binalar 80 santimetre kalınlığında taş duvarla kaplanırken, karakol kapıları çelik, pencereleri de kurşungeçirmez camla kaplanmaktadır. Dış saldırılardan korunmak için karakol binalarının etrafında koruyucu betonarmeden özel perde duvarlar yer almaktadır. Karakollardaki nöbetçi kuleleri 12 metre uzunluğa ulaşmakta ve askerlerin güvenli şekilde nöbet kulelerine gitmesi için alttan tünel yollar açılmaktadır. Son teknolojiyle inşa edilen karakolların görüntülü iletişim sağlayan sistemlerle duvar dışında geniş hendeklerle donatılmaktadır.
RPG ile test edilmektedir:
Kalekol ismi Van’daki Harabe Kışla Karakolu’nun yenilenmesi sırasında gündeme taşınmıştır. TOKİ’nin yaptığı karakol, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilmeden önce askerler her noktasını teste tabi tutmuşlardır. İnşaatın güvenliğini kontrol eden askerler, karakola terör örgütünün de kullandığı RPG-7 roketatarla ateş açmış, çok yakından yapılan atış sonucunda patlayan roket, karakol binasında sadece küçük bir iz bırakmıştır. Askerin güvenlik kontrolünü izleyen köylü bir çocuğun atış için ilk tepkisi “Kale gibi” olunca, çocuğun yorumunu duyan bir başka kişinin “Karakol değil, Kalekol bu” sözüyle karakolların ismi “Kalekol” olarak anılmaya başlamıştır.
..
MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…