İktidarla Gizli Bir Pazarlığı mı Vardı?
MERAL AKŞENER NİYE İYİ PARTİ’NİN ALTINI OYMAKTAYDI?
ve
HAMAS’ı Neden Terörist Saymıştı?
Meral Akşener, Yunanistan-Selanik’ten Kocaeli’ne göçen bir ailenin çocuklarındandır. Bir TV programında kendisi hakkında: “Osmanlı’nın son dönemlerinde bazı asilerce Diyarbakır’da 101 gün süren bir isyan çıkartılır. Bu isyana bazı Ermeniler de katılır. Sonunda isyan bastırılır ve ileri gelen Ermeni elebaşları, Selanik taraflarına sürgüne yollanır. İşte Meral Akşener’in büyük dedeleri bu sürgün edilen Ermeniler arasındadır. Zaten Meral Akşener dedelerinin Diyarbakır’dan Selanik Drama taraflarına göç ettiklerini kendisi de açıklamıştır” diyen Diyarbakır E. Sur Belediye Başkanı Cemal Toptancı’yı mahkemeye vermiş, ama mahkeme bu sözlerde bir suç ve hakaret kastına rastlamamıştır.
Hamas’ın 7 Ekim’de, Siyonist İsrail’in Gazze’yi işgal planlarını boşa çıkarmak üzere ve stratejik bir hamleyle İsrail’e saldırıp şaşkınlığa uğratması üzerine, Balıkesir teşkilatında bulunan Meral Akşener’in, “Hamas terörist bir yapılanmadır ve İsrail’e saldırıp sivil insanları katletmesi, Filistinlilerin başına büyük dertler açacaktır!” anlamında sözler zırvalaması da onun ayarını ve damarını ortaya koyması bakımından enteresandı!.. Siyonist İsrail’in, inşaat şirketlerinin, Gazze’de bombalarla yıkılıp mazlumlara mezar olan binaların yerine, işgalci Yahudi yerleşimcilere satılmak üzere, yeni konut projelerinin reklâmına başlamaları bu iddialarımızın ispatıdır. Yani son savaşı asıl başlatan İsrail’dir, Hamas sadece bunu önleyici tedbirler için erken davranmıştır.
Meral Akşener’in siyasi hayatındaki zıtlıkları ve aykırı kutuplar arasında bocalamaları, acaba sadece bir şanssızlık mıdır, yoksa karakterini yansıtan tavırları mıdır? konusu kendilerinin yanıtlaması gereken sorulardır.
Sn. Meral Akşener 1995’te Doğru Yol Partisi’ne katılıp Kadın Kolları Başkanı yapılmıştı. Aynı yıl genel seçimlere katılıp DYP’den Kocaeli Milletvekili olmuşlardı. Susurluk skandalı üzerine istifa eden Mehmet Ağar’ın yerine Refah-Yol iktidarında İçişleri Bakanlığına atanmıştı.
2001 yılında MHP’ye katıldı ve 2007 yılında TBMM Başkanvekilliğine taşındı. Ama MHP içinde gizli ve kirli hesaplara başladığı anlaşılınca 2016’da saf dışı bırakıldı.
Sn. Meral Akşener’in, hayret, AKP’nin kuruluş aşamasında Sn. Abdullah Gül’le, Sn. Erdoğan’a resmen ve fiilen destek çıktıklarını ve İslamcı rolüne soyunduklarını da unutmayalım…
25 Ekim 2017’de İYİ Parti’yi kurup Genel Başkanlığı makamına oturmuşlardı. Daha sonra Cumhur İttifakı’na karşı oluşturulan Millet İttifakı’ndaki tutarsızlıkları ve özellikle Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı tavırlarıyla sürekli gündeme taşınmışlardı.
Meral Akşener İYİ Parti’yi tasfiyeye mi çalışmaktaydı ve bunu neyin karşılığı yapmaktaydı?
İYİ Parti’de yaşanan yaprak dökümü yeni sayılmazdı. Üst düzey görev almış isimlerin istifaları gündeme taşınırken, kulislerde partiden kopuşun devam edeceği konuşulmaktaydı. İYİ Parti’nin CHP’ye iş birliği kapılarını kapatmasının ardından, pek çok isim de disipline sevk edilerek ya da istifası istenerek partiden uzaklaştırılmaktaydı. Acaba Sn. Akşener, Cumhur İttifakı’nın yaklaşan yerel seçimleri kazanması için kasıtlı olarak CHP ile ittifaka karşı çıkmakta ve hesaplı olarak mı İYİ Parti’nin içini boşaltmaktaydı? İYİ Parti’de 14 Mayıs seçimlerinden hemen sonra başlayan yaprak dökümü, yerel seçime ittifaksız girileceği kararının ardından hızlanmıştı. İstifa açıklamaları peş peşe gelirken, kuruluşundan bu yana üst düzey görevler almış pek çok isim, İYİ Parti ile yollarını ayırmıştı. Disipline sevk edilerek veya istifası istenerek partiden uzaklaştırılan çok kişi vardı.
İYİ Parti’nin kuruluşunda, ağırlığı MHP kökenli siyasetçiler oluşturmaktaydı!
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) 2016 Olağanüstü Kongresi’nin, parti yönetimi tarafından yaptırılmaması ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin oylandığı 2017 referandumunda MHP’nin “evet” oyu kullanmasının ardından, parti içindeki muhalifler ayrılarak İYİ Parti’yi kurmuşlardı. Partinin kurucu üyeleri arasında ağırlık MHP kökenli olsa da, Refah Partisi (RP), Anavatan Partisi (ANAP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Doğru Yol Partisi’nde (DYP) görev almış kişiler de vardı. Meral Akşener, Koray Aydın, MHP’den ihraç edilen Milletvekilleri Yusuf Halaçoğlu, Nuri Okutan, Ümit Özdağ, İsmail Ok, Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa eden, DYP kökenli İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve 200 üye, 25 Ekim 2017’de Ankara’da İYİ Parti’yi kongreyle kurmuşlardı. Kuruluşundan bu yana Akşener, Genel Başkanlığa devam ederken, İYİ Parti Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup Başkanı olarak görevlendirilen Koray Aydın, partinin yönetim organlarında yer almamıştı. Kurucu isimler arasında öne çıkanlardan Yusuf Halaçoğlu da başka kurucu üyelerle birlikte 2018 seçimlerinden sonra İYİ Parti’den ayrılmıştı. İsmail Ok ise 2020’de İYİ Parti ile yollarını ayırıp, 2022’de AKP’ye katılmıştı.
…
MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ..