Anasayfa O Hep Haklı Çıktı Çoğu Gitti Azı Kaldı DİYANET BAŞKANININ ÇIKIŞI VE TAYYİP’İ TABULAŞTIRANLARIN ÇIKMAZI

DİYANET BAŞKANININ ÇIKIŞI VE TAYYİP’İ TABULAŞTIRANLARIN ÇIKMAZI

Yazar: yonetici
0 Yorum 671 Görüntüleyen

DİYANET BAŞKANININ ÇIKIŞI

VE

TAYYİB’İ TABULAŞTIRANLARIN ÇIKMAZI

         

Değerli Kardeşlerim ve Aziz Milletim!

Önce bazı sorular ve kısa yanıtlarıyla konuya girmek istiyorum.

Soru: Niçin bu sohbetleri yapıyor ve birtakım sıkıntı ve saldırıları göze alarak bu gizlenen gerçekleri haykırıyoruz?

Cevap: Niçin yaratıldığımızın ve ahirette nelerden sorgulanacağımızın şuuruna vardığımız ve sorumluluk taşıdığımız için bunları bir görev sayıyoruz. Yani Milli ve manevi mesuliyetlerimizin gereğini yerine getiriyoruz.

Soru: Peki niçin yaratıldık?

Cevap: Bir Kudsi Hadiste Yüce Rabbimiz; “Ben gizli bir hazine idim. Aşikâr olup bilineyim (varlığımı, in’am ve ikramımı ve harika sanatımı kullarıma göstereyim) diye bütün mahlûkatı yaratmayı diledim” buyurmaktadır. Ama insan olmasaydı bu yaratılış amacına ulaşamayacaktı. Çünkü kedilerin, serçelerin, çiçeklerin bu harika varlıklara bakıp da bunların Yüce Yaratıcısını tanıyacak ve arayacak bir yetenekleri bulunmamaktaydı. Bu nedenle insan yeryüzünde Allah’ın Halifesi, yani bir nevi O’nun temsilcisi ve adaletinin tanzim ve tatbikçisi konumunda akıl ve yeteneklerle donatıldı.

Ama meleklere bile verilmeyen bu yüksek meziyet ve faziletlere kim layık, kim fasık? Bunun tespiti ve herkesin denenip elenmesi için Allah kullarını imtihan etmeye karar kıldı. Evet, her imtihanın bir eğitim süreci ve şartnamesi = öğretisi vardır.  Öğretmeden imtihan adalete aykırıdır. Bizim imtihanımızın kitabı ise Kur’an-ı Azimüşşan, rehber ve örnek öğreticisi ise Hazreti Resulüllah’tır.

Bu imtihanın esası: Biz Hak’tan mı tarafız, Bâtıldan mı? Doğrudan, hayırdan, ahlâktan ve adaletten mi yanayız, yoksa yanlıştan, hayâsızlıktan ve haksızlıktan mı? Biz Müslüman olarak, en büyük ve tek büyük olarak Allah’ı mı tanımaktayız, yoksa Amerika, Avrupa, Çin ve Rusya’yı mı? Ramazan orucunun asıl amacı da “…Size hidayet ve huzur yolunu gösteren Allah’ı en büyük tanımanız için”[1] buyrulmaktadır.

HAK ve AHLÂK: Akla, bilimsel kurallara, vicdana, tarihi olgulara, Evrensel hukuka ve Kur’an’a göre ittifakla; doğru, faydalı, iyi ve güzel sayılan davranışlardır.

BÂTIL ve HAYÂSIZLIK ise: Akla, bilimsel kurallara, vicdana, tarihi olgulara, Evrensel hukuka ve Kur’an’a göre yine ittifakla; yanlış, zararlı, kötü ve çirkin sayılan yaklaşımlardır.

 

 

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi