Anasayfa Siyaset ve StratejiSİYASET VE STRATEJİ-MAKALELER BÜYÜK İSRAİL AŞKI VE 3. DÜNYA SAVAŞI

BÜYÜK İSRAİL AŞKI VE 3. DÜNYA SAVAŞI

Yazar: yonetici
0 Yorum 354 Görüntüleyen

3. Dünya savaşı için iştahı kabaran ABD, İran ile nükleer anlaşmayı bozduklarını açıklamıştı. Yani Trump, Ortadoğu’yu ateşe atmıştı.

ABD Başkanı Trump, İran ile yapılan nükleer anlaşmanın “utanç verici” olduğunu savunarak çekildiklerini ve İran’a yeniden yaptırım uygulanmaya başlayacağını açıklamıştı. İlk desteğin hemen İsrail’den gelmesi kimseyi şaşırtmamıştı. Siyonist Cumhurbaşkanı Rivlin, bunun “İsrail’in güvenliğini sağlamak” için önemli bir adım olduğunu vurgulamıştı. Avrupa Birliği ise anlaşmada kalmak gerektiğini belirterek ABD’yi birkaç Körfez ülkesiyle birlikte yalnız bırakmıştı. İran’ın tepkisi ise “Basit ve aptalca” şeklinde olmuştu.

Üçüncü Dünya savaşını çıkarmaya çok istekli görünen ABD Başkanı Trump, 2015 yılında İran ile ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya arasında imzalanan nükleer anlaşmadan çekilme kararı aldığını açıklamıştı. Trump, İran’ın nükleer anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirmediğini iddia etmiş ve bu sebeple ABD’nin anlaşmadan çekildiğini vurgulamıştı. Yapılan anlaşmanın bölgeye barış getirmediğini ve getirmeyeceğini öne süren Trump, ABD’nin anlaşmanın düzeltilmesi konusunda çağrıda bulunduklarını ama bunun işe yaramadığını hatırlatmıştı.

Yaptırımlar yeniden devreye sokulacaktı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran’a yaptırımların yeniden yürürlüğe girdiğini ve bu süreçte İran’la yeni iş sözleşmeleri imzalanmaması gerektiğini açıklamıştı. ABD Hazine Bakanlığı’nın hangi yaptırımların hangi periyotlarda uygulanmaya başlanacağını detaylarıyla kamuoyuna duyurulacağını kaydeden Bolton, “Başkanın bugünkü uyarılarıyla anlaşma imzalandığında var olan yaptırımlar hemen yeniden yürürlüğe girmiş olacaktır. Artık yaptırımlar kapsamına giren ekonomi alanlarında yeni iş sözleşmesine izin verilmemektedir.” değerlendirmesini yapmıştı.

ABD kendi ürettiği bahanelerle İran’ı vuracaktı!

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ… 

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi