Anasayfa Genel Korkut Özal’ın Garip İlahili Duası ve BAZILARININ TÜRBAN GICIKLIĞI PAKRADUN KAYNAKLI MIYDI?

Korkut Özal’ın Garip İlahili Duası ve BAZILARININ TÜRBAN GICIKLIĞI PAKRADUN KAYNAKLI MIYDI?

Yazar: yonetici
0 Yorum 256 Görüntüleyen

Annemgil, başka deyişle Firuze-İbrahim Olcaytu ailesi, 1930’lu yıllarda, Malatya’da Özal ailesiyle kapı komşu, aynı avluda oturuyorlar. Hafize Özal, Dâhiye Olcaytu, okuma yazma seferberliği sırasında Malatya’da birlikte öğretmenlik yapıyorlar. Malatya çarşısından gururla geçerek, başları açık ve dik, her gün birlikte okullarına gidip geliyorlar. Özalların çocuklarının isimleri, o zamanki kültürlerini yansıtıyor. Turgut, Korkut ve Bozkurt, Cumhuriyetin moda isimleri. Kur’ani Kerim’den konan İbrani-İslami isimlerden değil. Kemalist Devrim’in yıkımı başlayınca, isimler de yeni döneme uyduruluyor. Özal’ların en küçüğü Yusuf Özal, o dönemde dünyaya geliyor. Özal ailesinin tarihi, bir bakıma Cumhuriyetin yükseliş ve inişiyle örtüşüyor. Yükselirken ilericiler; inişte tarikata bağlanıyorlar.

Düğme Günahmış!

Teyzem Dahiye Tüfekçi, Hafize Özal ile yaşıt; iyi arkadaşlar. Hayatlarının son yıllarında da birkaç kez görüştüler. Teyzem, İstanbul Bostancı’da yarım yüzyıl sonraki buluşmalarını TRT-2 ekranından anlatmıştı. Hafize Hanım, teyzeme soruyor: “Dahiye, o düğmeler ne öyle.” Dahiye Tüfekçi şaşırıyor, elbisesinin düğmelerine bakıyor, “Ne var düğmelerde” diyor. Hafize Hanımın cevabı şöyle: “Erkekler görünce çözmeyi düşünürler.”

Onların tarikat veya cemaatinde, kadınların düğmeli elbise giymeleri haram imiş. Bu da bir “Allah’ın emri” oluyor.[1]

Diyen Doğu Perinçek, sanki İslam’ın bir emri ve simgesi olduğundan değil de, “rahibe kıyafeti olduğu için”, türban bahanesiyle Kur’an’a, İslam’a ve Müslüman halkımıza saygısızca saldırmaktaydı. Sanki başörtüsüne ve tesettüre razıymış havasıyla “bunların tarikatında düğme bile günahmış” gibi safsatalarla ve kargaların bile güleceği boş ve kof iddialarla, maalesef gayzını kusmaktaydı. Allah Aşkına, elbiselerdeki düğmelerin günah olduğuna dair; ayetlerde, hadislerde, fıkıh eserlerinde ve İslam geleneği içinde herhangi bir kayıt var mıydı? Böylesine mantıksız, dayanaksız ve asılsız iftiralara sığınarak bu halkın inancıyla ve kılık kıyafetiyle uğraşanlar elbette yüz bulamazdı.

 

..

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi