3. DÜNYA SAVAŞI BAŞLADI MI?

Yazar: yonetici
0 Yorum 264 Görüntüleyen

Türkiye Kuşatma Altındadır!

Türkiye Kuşatma Altındadır!

Yunanistan haddini çok aşarak Türkiye’ye sataşıp durmaktadır. Tabi onun arkasında Amerika ve Avrupa vardır. Bakınız, Fransa Yunanistan’la ortak savunma anlaşması yapmıştır, sürekli savaş uçakları ve saldırı denizaltıları satıp durmaktadır. Hatta bu son zamanlarda Güney Kıbrıs’ın Limasol yakınlarında Fransa özel bir üs satın almıştır ve Dögol (Charles de Gaulle) Uçak Gemisi Doğu Akdeniz’de ve Ege’de burnumuzun dibinde dolaşıp durmaktadır. Zaten ABD Girit’ten sonra şimdi Trakya sınırımızın ve Çanakkale Boğazı’mızın hemen karşısında, Dedeağaç’ta çok büyük bir askeri üs kurmuşlardır ve yakın bir savaş hazırlığı gibi ağır silahlar, tanklar, savaş gemileri ve uçaklar yığmaktadır. Bütün bu askeri yığınakların asıl hedefinin Türkiye olduğu açıktır. Yunanistan açıkça ve küstahça haddini aşıp Türkiye’yi kışkırtıcı tacizlere başlamıştır. Evet, ABD hem Suriye’de PKK özerk bölgesiyle, hem de Yunanistan üzerinden fiilen Türkiye’yi kuşatmıştır. Ve yeni bir savaş bir kıvılcıma bakmaktadır. Ve işte bu nedenle Türkiye’nin bir Milli Mutabakat İktidarına acilen ihtiyacı vardır.

Yalta Konferansı’nın Gizli Anlaşmaları!

Kırım’da, Karadeniz kıyısında bir sahil kenti olan, Yalta’nın 3 kilometre güneyinde bulunan Livadia Sarayı’nda düzenlenen ve Churchill, Roosevelt ve Stalin olmak üzere “Üç Büyük”ün (Big Three) katıldığı konferanstır.

II. Dünya Savaşı’nda “Üç Büyük” olarak adlandırılan Müttefik Devletler’in liderleri 4 Şubat 1945 – 11 Şubat 1945 tarihleri arasında SSCB’nin önde gelen tatil yeri Yalta’nın 3 km güneyinde bulunan Livadia Sarayı’nda toplanmışlardır. Yalta Konferansı olarak adlandırılan toplantının ana ekseni II. Dünya Savaşı sonrası Avrupa’nın yeni düzeni, Avrupa topraklarının yeniden şekillendirilmesi, Polonya topraklarının değişimi, Almanya’nın bölünmesi ve SSCB’nin Japon İmparatorluğu’na savaş ilan etmesi olsa da asıl amaç Siyonist sermaye baronlarının, dünya hâkimiyetini ele alacak şartların oluşturulmasıydı. Çünkü bakınız, Birleşmiş Milletler’deki veto yetkisi de bu konferansta kararlaştırıldı. Bunun haricinde gizli oturumlarla özellikle İsrail yanlısı toprak paylaşımlarının yapıldığı yeni bir dünya düzeninin temellerinin atıldığı gerçeği saklanmıştır.

Soğuk Savaş (1945-1991) sırasında ABD ve SSCB, arka bahçeleri saydıkları hegemonya alanlarındaki ülkelerin kamp değiştirmesini önleyen bir mutabakata varmışlardır. Bu mutabakat zeminini II. Dünya Savaşı sonrasının küresel güçler ve jeostratejik akslar dengesini belirleyen anlaşmalardan birisi de Yalta’dır. (Diğeri Potsdam Konferansı’dır.) Bu Yalta Anlaşması’nın özel ve gizli bir maddesine göre:

Bundan sonra, ABD ve Rusya, Siyonizm Timsahının iki çenesi olarak, artık karşı karşıya gelip doğrudan savaşmak yerine; çeşitli terör örgütlerini, Yunanistan, Ermenistan, Tayvan, Kosova, Sırbistan gibi küçük ülkeleri kışkırtmak suretiyle Yeni Dünya Düzenini ve bölgesel dengeleri ayarlamak konusunda anlaşmışlardı…

3. Dünya Savaşı başladı mı?

Dünyada gerilim hatlarının artması sonrası küresel düzeyde tansiyon fırlamıştı. Dünya çapında da askeri faaliyetler artmış durumdaydı. Düşük yoğunluklu görünüyor olsa da, yoksa aslında 3. Dünya Savaşı başlamış mıydı? Çünkü Kuzey Afrika’dan Ortadoğu’ya, Uzak Doğu’dan Avrupa’ya büyük bir hâkimiyet savaşı yaşanmaktaydı. Zaten Arap Baharı adıyla başlayan süreçte, artık birçok ülke savaş sahasıydı. Libya’dan Suriye’ye, Ortadoğu çatışma bölgesi konumundaydı. Amerikan müdahalesiyle savaşın korkunç görüntülerinin yaşandığı Irak’ta da kötü günler bitmiş sayılmazdı. Zira etnik gerilim 2003 sonrası hiç durmamıştı.

Son dönemeçte gerilim noktaları giderek artmaktaydı. Azerbaycan-Ermenistan arasındaki Karabağ Savaşı sonrası bölge durulmamıştı. Bosna Hersek, Sırbistan, Kosova hattı yine karışmıştı. Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş binlerce insana mezar olmaktaydı. Sonuç olarak dünyada çok hassas bir süreç yaşanmaktaydı. Önceki dönemdeki dünya savaşlarını andıran bir durum vardı. Hatta kimilerine göre, 3. Dünya Savaşı çoktan başlamıştı!

 

 

 

 

 

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

 

 

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi