Anasayfa Gündem LİDERLİK; BAŞKALARINI DA HİZMETE KATMA VE RAKİPLERİNDEN BİLE YARARLANMA SANATIDIR!

LİDERLİK; BAŞKALARINI DA HİZMETE KATMA VE RAKİPLERİNDEN BİLE YARARLANMA SANATIDIR!

Yazar: yonetici
0 Yorum 525 Görüntüleyen

 

Yüksek hedefleri doğrultusunda, başkalarını da kurgulayıp hizmete koşanlar, rakiplerinden ve muhaliflerinden bile hayır yolunda yararlananlar ve hiç kimsenin yetenek ve birikimlerini boşa harcatmayanlar, lider; ama kendisini başkalarına kiralayıp kullandıranlar ise heder olmaktadır. Her şeyden önce olgunlaşmanın ve vicdani bağımsızlığa ulaşmanın ilk şartı; insanın yetenek ve dürtülerini kontrol altına alıp; kendi kendisini aklı ve vicdanı doğrultusunda kullanmayı başarmasıdır.

Çünkü insanlar:

1- Nefsine esir olanlar,

2- Nefsine hâkim olanlar, diye iki sınıfa ayrılır.

Halk kesimleri, doğrudan değil; ama kabile reisleri, dini rehberleri ve kanaat önderleri eliyle yönetilen topluluklardır. Yakın tarihimizde böylesine üstün yetenekli yöneticilere örnek şahsiyetler vardır:

Sultan Abdülhamid: Farklı dengeleri ve dinamikleri çok iyi gözetip, milli menfaatler doğrultusunda değerlendirmiş; ama maalesef sonunu getirememiş ve Siyonist merkezlere yenilmiştir.

Mustafa Kemal: Başından beri çevresini ve etkili isimleri çok iyi idare etmiş, yüksek gayeleri için yönlendirip yararlanmak üzere yetkilendirmiş, büyük ölçüde hedeflerine erişmiş; ama kendisinden sonraki muhtemel saptırma ve çarptırmalara karşı, gerekli ve etkili tedbirler geliştiremeden, masonik şebekenin ve sabatayist çetenin hıyanetiyle, ne yazık ki şaibeli ölümüne sürüklenmiştir.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan: Dünya çapında zor işlere girişmiş, büyük ve evrensel projeler geliştirmiş, çok farklı ve aykırı isim ve kesimleri, kendi ayarında ve diyarında mükemmel yönetmiş; küresel dengeleri değiştirip düzeltecek stratejiler üretip tatbik ve takip etmiştir. Hainlerin ve gizli husumet ehlinin, en yakın çevresine girmeleri bile Onu paniğe sevk etmemiş, tam aksine; safiyet görüntüsüyle, ya onları dava hizmetinde değerlendirmiş, veya en azından tahribatlarını frenlemiş ve asgariye indirmiştir.

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi